Annonce
Kultur

Stor international festival klar til at indtage Helsingør: - Det bliver et fantastisk match

Kronborg - Helsingør city set fra Øresund. Foto: Torben Sørensen
Som en årligt tilbagevendende begivenhed byder festivalen Sound Dues på internationale jazzstjerner, mad og kunst med Helsingør som kulisse over fire dage. Allerede i september er arrangørerne klar med den første corona-venlige udgave, og fra 2022 rulles jazzfestivalen ud i fuld skala.

HELSINGØR: Med verdensberømte navne som Darryl Jones, William D. Evans, Manu Katché, Albert ‘Tootie’ Heath og Lisa Nilsson på plakaten er den nye internationale jazzfestival Sound Dues snart klar til at indtage Helsingør.

Jazzmusikeren Niels Lan Doky, der flyttede til Helsingør for to år siden, står bag den store festival-satsning, som skal være en årlig fire-dages begivenhed med jazzen som omdrejningspunkt - men også med fokus på god mad, mode, kunst og andre kulturelle indslag.

Og det hele skal foregå med Helsingørs gader, bygninger, boliger og landskaber som baggrund.

Annonce

Sound Dues-festivalen skal foregå i Kristi Himmelfarts-weekenden - og den første festival i fuld skala afholdes fra den 26.-29. maj 2022. Men allerede i år afholdes en mindre - og corona-venlig - version af festivalen i den forlængede weekend 9.-12. september 2021.

Jazzmusiker Niels Lan Doky står bag festivalen. Foto: Torben Sørensen/kalabas.dk

En del af konceptet er, at festivalen skal brede sig ud i en masse områder af Helsingør Kommune - med et bredt samarbejde af lokale aktører, så både butikker, caféer, restauranter, markeder, virksomheder og private boliger også bliver inddraget som scener for en række koncerter.

- Det er vores håb, at byen vil emme af jazz, og at musik, mode, kaffe, mad, kunst og meget andet flettes sammen og går op i en højere enhed i fællesskabet omkring jazzen, siger jazzpianisten og initiativtageren Niels Lan Doky.

Koncert i Stan Getz- tidligere hus

Ved lanceringen af festivalen i september skal der foregå et helt særligt arrangement i den afdøde saxofon-stjerne Stan Getz’ tidligere hus i Helsingør. Sammen med sin svenske kone Monica Getz - der deltager ved koncerten som æresgæst - boede Stan Getz nemlig i Danmark i slutningen af 50’erne og starten af 60’erne. I Stan Getz-biografien “A Life In Jazz” af forfatteren Donald L. Maggin, omtales Getz-familiens tid i Helsingør som deres lykkeligste.

Den nuværende ejer af huset jar sagt ja til at stille huset til rådighed for en intimkoncert med den amerikanske bassist Darryl Jones (bassist i Rolling Stones og før det Miles Davis og Sting), den fransk/afrikanske trommeslager Manu Katché (berømt for sit samarbejde med bl.a. Peter Gabriel, Joni Mitchell og Jan Garbarek) og den amerikanske tenor- og sopransaxofonist William D. Evans (Bill Evans), der spillede i band med Miles Davis i 1980'erne.

Da der kun er meget få billetter til rådighed til denne koncert, spiller samme kvartet aftenen forinden i Asger Jorn Auditoriet på Konventum (LO-Skolen).

Michael Mathiesen, der er formand for Kultur- og Turismeudvalget i Helsingør Kommune, er meget begejstret for, at festivalen kommer til Helsingør.

Sound Dues

Sound Dues er en toneangivende og årligt tilbagevendende international festival med en kombination af jazz, mad, kunst, talks og andre kunstneriske indslag. Og med Helsingørs rammer som baggrund.

Sound Dues skal være en årligt tilbagevendende 4-dages begivenhed i Kristi Himmelfarts-weekenden. Første gang bliver 26.-29. maj, 2022 men forud herfor afholdes en mindre version af festivalen i den forlængede weekend 9.-12. September 2021.

Læs mere om det fulde program og billetter på Sounddues.com

- I Helsingør Kommune har kultur en meget vigtig rolle. Derfor er jeg rigtig glad for, at de meget dygtige folk bag Sound Dues har valgt Helsingør til ramme. Med vores historie og den atmosfære der er i byen, er jeg sikker på, at det bliver et fantastisk match, siger Michael Mathiesen.

Borgmester Benedikte Kiær ser det også som et stor gevinst for Helsingør:

- Helsingør Kommune har gennem de seneste år opnået stor kompetence, når det gælder events og begivenheder til glæde for borgerne i kommunen og for turismeerhvervene. Derfor glæder jeg mig også rigtig meget over, at vi nu også kan lægge by til en stor international jazzfestival, siger Benedikte Kiær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce