Annonce
Helsingør

Stor redningsaktion ved Nivå: 49-årig fundet livløs i vandet

Foto: Local Eyes
Efter en storstilet eftersøgning blev en mand fra Hillerød fundet livløs i vandet tæt ved sin jolle. Politiet betegner det som en ulykke.
Annonce

En helikopter og flere skibe var i aktion ved en dramatisk aften og nat ved Nivå. Pårørende til en 49-årig mand fra Hillerød frygtede en drukneulykke, da manden ikke var vendt hjem med sin båd til en aftalt tid.

Helsingørs Marinehjemmeværnsskib MHV906 FÆNØ kaldt blev kaldt ud til søredningsopgaven, hvor de virkede som OSC (On sene coordinator/leder af eftersøgningen).

I eftersøgningen deltog også to af Søværnets skibe, Søløven og Rota, samt ”Rescue Gilleleje” og Bredskabstjenestens skib Afrodite.

Hele området var stærkt tåget hvilket gjorde opgaven med at finde jolle og mand meget vanskelig.

Lørdag sluttede MHV809 ANTARAS fra Skovshoved og en redningshelikopter fra eskadrille 722 sig til eftersøgningen.

Det lykkedes helikopteren at finde jollen mellem Rungsted og Vedbæk, og den omkomne fisker syd for Nivå.

FARF Christian Gravad udtaler:

- Vores lokalkendskab med hensyn til strøm og dybder gjorde, at vi søgte de rigtige steder, men mørket i forbindelse med den tætte tåge, gjorde at vi i løbet af natten ikke fandt fiskeren, selvom vi var utroligt tæt på.

Da man lørdag morgen genoptog eftersøgningen fandt man ved 11.15-tiden en jolle og kort tid derefter manden, som lå livløs i vandet. Han blev fløjet til Rigshospitalet i helikopter, oplyser vagthavende ved Nordsjællands Politi.

- Vi betragter det som en ulykke, og der er ingen umiddelbare tegn på, at der skulle være foregået noget kriminelt, oplyser Nordsjællands Politi.

Familien til den 49-årige er orienteret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce