Annonce
Helsingør

Test af Wyze: Billigt kamera er centrum i et smartere hjem

Wyze Smart Home Starter Pack kan pt. ikke købes i Danmark, men vi havde hørt så meget godt om kameraerne, at vi ville teste det. Og det kan købes via fx. Amazon. Foto: Silas Bang
For godt 550 kroner samt fragt fra USA får man imponerende meget mere sikkerhed og et smartere hjem med Wyze Smart Home Starter Pack.

Når jeg åbner hoveddøren, tænder en lille lampe af sig selv inden for døren. Og når jeg om natten skal på toilet, lyser en lampe i loftet automatisk vores repos op.

Begge de smarte funktioner skyldes den Wyze Smart Home Starter Pack, som jeg fik tilsendt fra den amerikanske startup Wyze Labs. En virksomhed, der blev startet af tidligere ansatte hos Amazon, og som har fået stor succes med billige kameraer til overvågning af ens hjem.

Firmaet satser - ligesom Amazon - på at blive store på at sælge mange produkter til en lav pris fremfor at tage en høj pris og sælge færre produkter.

Annonce

Men hvad så med kvaliteten? Ja, det var den, jeg ville undersøge, og derfor bad jeg om et anmeldereksemplar hos Wyze Labs.

Imponerende billigt

Jeg har tidligere testet Google Nest Cam, der pt. koster godt 2600 kroner. Et godt sikkerheds-kamera, der taler sammen med mine Google-højtalere og min mobil, men prisen er også i den høje ende.

Der bevæger Wyze sig noget lavere. Smart Home Starter Pack kan for tiden fås til 79 dollars i USA, hvilket svarer til under 550 kroner. Og i den pakke er ikke bare et kamera, men også en rumsensor, to dørsensorer og tre smartpærer - dem der nu hænger i min gang og på mit repos.

Der er lidt af en forskel i størrelsen på den sensor, som jeg fik fra Wyze i forhold til den enorme sensor fra vores eksisterende alarmsystem. Foto: Silas Bang

Sensoren på reposset er ekstremt lille, så man næsten ikke ser den placeret lige over en dør. Men trods størrelsen fungerer den upåklageligt og sender besked til kameraet, hvis den ser mig eller andre i natmørket. Kameraet sender så besked til lampen, der tænder. Smart.

Annonce

Kameraet styrer alt

Kameraet er nemlig centrum i opstillingen. Den lille sensor ved min fordør snakker også sammen med kameraet og giver besked, når døren er åben eller lukket. Og får pæren til at lyse, da jeg har sat det sådan op i den smarte app til det hele.

Kameraet fra Google (tv.) er en del større end det fra Wyze, men billedkvaliteten er der ikke meget forskel på. Prisen er der derimod stor forskel på. Foto: Silas Bang

At kameraet binder det hele sammen gør dog også, at der ikke må være for langt fra kameraet til en sensor. Ud til bagdøren var der hos os for langt. Det vil derfor kræve et ekstra kamera tættere på. Et ekstra kamera koster dog kun godt 150 kroner i USA.

Kameraet optager i full-hd med natfunktion og har mikrofon og højtaler, så man kan tale med personer den evt. fanger via persongenkendelse i ens hjem. Kameraet optager så i 12 sekunder, som sendes til skyen. Ønsker man længere optagelser, koster det godt 12 kroner om måneden per kamera.

Annonce

Firmware i en pære

Opsætningen foregår generelt ret nemt med app'en og lidt qr-koder. Og alt inklusiv alle pærerne skal have opdateret deres firmware. Desværre kunne den ene af mine pærer ikke opdateres.

Installationen i app'en gik også i stå nogle gange, men jeg fik ret hurtigt det hele sat op. Derefter kunne jeg så nemt opsætte regler, som at lamper skal tænde, når sensorer aktiveres eller tænde på tilfældige tidspunkter, når jeg ikke er hjemme.

Modsat Googles kamera kan man hos Wyze ikke slå til, at systemet automatisk er aktivt, når man forlader matriklen. Det klarer Google via ens mobils lokationsdata, og det er jeg egentlig heller ikke så tryg ved.

Der er meget med i pakken fra USA - dog også stik, der passer til amerikanske stikkontakter. Heldigvis bruger kameraet USB-C, så jeg havde alternativer i huset. Foto: Silas Bang

Derimod savner jeg en almindelig kontakt til smartpærerne. Ved mine smartpærer fra Ikea i stuen kan jeg fra én kontakt tænde tre pærer. Men hos Wyze kan man kun tænde med stemmen via stemmestyring hos Google eller Alexa - eller i app'en.

Det vil dog ikke undre mig, hvis Wyze snart har en kontakt på markedet. I forvejen sælger de også yderligere sikkerhedsudstyr, aktivitetarmbånde, mundmasker, termometre og en smart-vægt.

Wyze Home Starter Pack koster pt. 79 dollars på den amerikanske Amazon. Oveni koster det 30 dollars at få pakken til Danmark. Det giver en samlet pris på godt 920 kroner.


Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen indeholder affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Flygtningen Ghalia bliver ikke hjemsendt til Syrien - Jeg er lykkelig lige nu

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Nu kan de mindes deres gamle 777'er-kammerat: 75 motorcykler fra ind- og udland kører mindetur for legenden Møller

Kultur For abonnenter

Rolf var offer for seksuelt overgreb som barn: Ny bog har vækket de grusomme minder til live

Sport

FC Helsingør skal på besøg i vestjysk galehus uden tre skadede profiler

Sport For abonnenter

Helsingør-profil inden dom: Kan være alt fra uger til mange måneder

Helsingør For abonnenter

Selvmordstruede Marcus fik flere afslag på botilbud: Nu kritiserer Ankestyrelsen kommunen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

FCH skriver kontrakt med hjemmeavlet målmand

Helsingør

Lars kørte sin scooter ud på Kongevejen: - Det var meget ubehageligt, men jeg kunne ikke komme forbi hækken

Navne

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Navne

Passage Festival blev job-inspiration: Stine og Sofie har fundet teaterforbindelsen

Navne For abonnenter

Mindeord: Ester fulgte med på Nørrevej til det sidste

Debat

Debat: Til "Corona er en meget lille dræber"

Annonce