Annonce
Digitalt

Test: Sonos Roam gør skiftet mellem wi-fi og bluetooth gnidningsfrit

Sonos Roam kommer i sort eller hvid. Den lille bluetooth-højtaler, der også understøtter Airplay 2 og selvfølgelig Sonos' eget setup, vejer under et halv kilo, og designet er minimalistisk og pænt. Pr-foto
Roam er navnet på Sonos’ nyeste familiemedlem; en lille mobil højtaler, der let kan tages med på farten, men samtidigt tilpasser dit eksisterende setup i hjemmet uden dikkedarer

Der er et sandt overflødighedshorn af valgmuligheder, når det kommer til markedet for bluetooth-højtalere. De kommer i alle størrelser, former og prisklasser, og ofte kan man få overraskende meget for pengene.

Sonos har specialiseret sig i lyd over wi-fi, typisk i højtalere og soundbars, der kræver noget strøm for at virke. Nu er Sonos imidlertid på markedet med Roam, der er en hybrid. Den fungerer som en bluetooth-højtaler, når du er på farten, men i hjemmet tilpasser den sig dit eksisterende Sonos-setup på wi-fi.

Til hjemme og på farten

Sonos Roam kommer i sort og hvid, eller Shadow Black og Lunar White som Sonos kalder farverne. Højtaleren vejer kun 430 gram, den er 16,8 cm høj/lang og måler 6,2 og 6 cm på de to øvrige led. Den er trekanten med bløde hjørner. Roam er designet, så den både kan stå og ligge, og den har således en klart defineret ”bagside” eller bund, og projicerer altså ikke lyd i 360 grader, som der er andre lignende højtalere, der gør.

Højtaleren kommer med en IP67-rating, hvilket betyder, at den er støvtæt og fuldstændig vandtæt. I enderne er Roam beklædt med silikone, som skal beskytte den mod slag og bump under transport.

Sonos Roam er designet til at tage med på farten og tåler støv, vand og små bump, takket være silikonebeskyttelsen i begge ender. Pr-foto

Den har en batteritid på 10 timers kontinuerlig afspilning, og den går selv i dvale, når den ikke bliver brugt, og så kan batteriet holde i op til 10 dage. Roam lades via USB-C, men det er også muligt at tilkøbe en trådløs lader for lige knap 400 kr.

Sonos balancerer fint mellem behovet for at kunne placere højtaleren i hjemmet, uden at det går ud over indretningen, og behovet for at kunne smide højtaleren i bunden af en taske og tage den med på stranden eller i skoven. Roam kan snildt placeres i et køkken eller et bad, men er også så let, kompakt og robust, at den indbyder til at følge med dig overalt. Det er en fin balancegang, og det er symptomatisk for, hvad Sonos har opnået med Roam.

Annonce

Tilpasser sig omgivelserne

Sonos Roam har Sonos’ Trueplay-tuning, som på papiret automatisk tilpasser højtalerens lyd til dér, hvor du placerer højtaleren. Det er en smart – nærmest nødvendig – feature, når nu Roam er lavet til at blive flyttet meget rundt. Jeg har ikke foretaget nogen målinger i testen her, men synes at kunne høre forskel på, når højtaleren står i et hjørne på en hylde, og når højtaleren er placeret midt på et bord uden noget omkring sig. Og hvordan lyder Roam så?

Roam lyder som mange af de bluetooth-højtalere, jeg har testet de senere år. Den er ikke blandt de bedste, men heller ikke blandt de værste.

Sonos Roam har en god, varm lyd. Det er ikke den bedste bluetooth-højtaler, jeg har hørt - slet ikke med prisen in mente - men det er absolut godkendt. Der hvor Sonos Roam skal godtgøre prisskiltet på 1349 kr., er i muligheden for multirum over Sonos' eget system eller Airplay 2 i tillæg til bluetooth-funktionalitet på farten. Pr-foto

Roam har en varmere lyd, end jeg er vant til fra bluetooth-højtalere, men der er stadig fornuftigt med detaljer. Fysikkens love kommer selvfølgelig i spil hos en højtaler på denne størrelse, men Roam gør sit for, at man kan glemme den beskedne størrelse. Bassen er overraskende til stede. Der kunne godt være mere rumfølelse i lyden – en mere åben og klar lyd – men igen med størrelsen in mente, er det svært at få mere ud af højtaleren.

Hvis du bare er ude efter en bluetooth-højtaler, så er der mange prisbillige alternativer på markedet, som tilbyder en lignende lydoplevelse som Sonos Roam – til en billigere pris. Så der hvor Roam skal skille sig ud, er i funktionerne.

Annonce

Airplay 2 og multirum

Når du har forbundet til Roam, skifter den selv mellem bluetooth og wi-fi efter behov – og du kan altså tage den under armen og med dig ud ad havedøren, uden at skulle bekymre dig for, hvordan dit wi-fi dækker.

Derhjemme kan du til gengæld forbinde så mange Roam-højtalere, som du vil, med dit eksisterende Sonos-setup og udbygge dit multirum, mens du erhverver dig nogle højtalere til at tage med på farten.

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Der kan optræde prislinks til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner Pricerunner. Når læserne klikker på disse links, modtager Jysk Fynske Medier en mindre betaling. Samarbejdet har ingen betydning for, hvilke test vi bringer, eller hvordan vi bedømmer produkterne, vi tester.

Her er det værd at bemærke, at Roam understøtter Airplay 2, så hvis du ikke bruger Sonos i dag, men bruger Airplay 2, så kan du bruge Roam sammen med dit eksisterende setup. Det er smart, og vil nok appellere til mange af dem, der ikke er hoppet med på Sonos-vognen, men bruger Airplay 2 – for markedet for mobile højtalere, der understøtter Airplay 2, er ikke voldsomt stort.

Samlet set er Sonos Roam en flot og lækker lille højtaler, der lyder af mere, end man skulle tro. Det er der dog mange andre bluetooth-højtalere, som gør – til det halve af, hvad Sonos Roam koster. Der hvor Roam skiller sig ud og skal godtgøre sit prisskilt på 1349 kr., er i muligheden for at udbygge et eksisterende Sonos- eller Airplay 2-setup.

Annonce

Mest læste

Espergærde For abonnenter

Efter voldsomt overfald på elev i Espergærde: Sådan vil skolen håndtere sagen

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Medaljer til to stærke kvinder: Birgit og Lillian fik flot hæder

Espergærde For abonnenter

Espergensere vil undgå kloak-bøvl: - Bør ikke være den enkelte borger, der skal stå for det

Helsingør

Nu er politiet inddraget i sag om vold på Tibberupskolen

Navne For abonnenter

Lægerne kunne ikke stille noget op: Ole brugte den sidste tid på at skrive "dagbog" om sit liv til børnebørnene

Helsingør

Så du den også? - Mystisk 'kampvogn' spottet ved lokal skole

Espergærde For abonnenter

Bilister holder på cykelstien og parkerer ulovligt i sidegader: Nu kommer skole med opråb til forældre

Danmark For abonnenter

Fup-mails vælter ind: Svindlere udnytter farvel til NemID til identitetstyveri

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Navne For abonnenter

De fleste har dette mirakel i køkkenet: Far og datter har brugt et år ved komfuret

Debat For abonnenter

Ulovlig moske: Muslimer svigter ved ikke at deltage i samtalen

Navne

Præsten er for længst steget ned fra piedestalen: - Det vigtigste er at være vedkommende for de unge

Annonce