Annonce
Helsingør

Værsågod at sidde ned: 10 nye bænke bliver sat op i Helsingørs gågader

Byrådsmedlem Peter Poulsen, sponsor Jan Flintrup, Thomas Thomsen, indehaveren af Silverline smykker Pia Kock og Jan Ryberg ved og på den nye bænk. Foto: Torben Sørensen
Fredag efter middag blev 10 nye bænke, som er betalt af en lokal butiksudlejer, sat op i Helsingør centrum. Udvalgsformand hilser det private initiativ velkommen.
Annonce

Helsingør: 10 nye bænke, som er fremstillet af Chaplin Organisationen for udviklingshæmmede i Helsingør, blev fredag eftermiddag præsenteret i Helsingørs gågader.

Bænkene er købt og betalt af udlejningsvirksomheden Living Invest ved Jan Flintrup efter en idé fra Hillerød. Der har længe været et ønske om at få flere bænke i gågaderne ud over de realativt nye træplinte, som efter manges opfattelse er for lave.

De nye siddemøbler er forsynet med hjul og kommer til at stå uden for butikkerne. Bænkene bliver taget ind om aftenen og rullet ud igen næste morgen. Flere af dem står uden for de butikker, som Living Invest udlejer.

Annonce

Ikke så meget snak

Sponsoren Jan Flintrup siger, at hans bidrag til byen er et eksempel på, at det private erhvervsliv er i stand til at omsætte ord til handling langt hurtigere end det offentlige.

-   Jeg er af den opfattelse at bænkene skal op mens tid er. Og det er nu og her, hvor sommeren er kommet og der bliver åbnet op. Bænkene har ikke noget fornemt design, men man kan sidde på dem.  Nu er de her og det er gået hurtigere end hvis vi skulle sidde i en masse udvalg og arbejdsgrupper og beslutte os for den eller den designer og den eller den fabrikant. Viser det sig, at bænkene ikke lever op formålet, så skifter vi dem ud næste år, siger Flintrup


Bænkene har ikke noget fornemt design, men man kan sidde på dem. Nu er de her og det er gået hurtigere end hvis vi skulle sidde i en masse udvalg og arbejdsgrupper og beslutte os for den eller den designer og den eller den fabrikant

Jan Flintrup


- Hvis jeg ikke gør det lækkert nede i byen, så er der ingen, der gør det, siger erhvervsmanden , som dog ikke lægger skjul på, at han med bænkene også er med til at pleje sine egen forretningsaktiviteter i byen.

- Du kan sammenligne det med, at jeg maler min husfacade, siger han.

Annonce

Bænke deler vandene

Men hvorfor er det private der skal sørge for, at byens handlende kan sætte sig ned, og tage et hvil mens de går rundt i byen? Burde det ikke vær en opgave for kommunen, har HD spurgt den radikale Christian Holm Donatzky, som er formand for kommunens by-, plan- og miljøudvalg.

De nye bænke i city er enkle og funktionelle. Foto: Jan Ryberg

- Det er jo et spørgsmål om økonomi. Det er da glimrende at private er med til at skabe rammerne for en god by, det har jeg det helt fint med. Samtidig plejer sponsoren også sine egne forretningsinteresser, men overordnet set finder jeg det naturligt at udlejere og ejendomsudviklere er med til at forskønne byen, siger Christian Holm Donatzky.

- Kommunen har helt rigtig også en forpligtelse til at gøre byens pladser attraktive. Og her kan bænke være en løsning, men bænke deler ofte vandene. Vi har jo haft en lang diskussion om bænke på Axeltorv. Til gengæld kan vi glæde os til, at kommunen snart sætter bænke op ved campingpladsen igen, siger Donatzky.

De sponsorerede bænke i city koster omkring 1.300 kroner stykket, og er uden ryglæn.

Her kommer de nye bænke til at stå

Bjergegade 19B:  Pt ledigt butiksmål

Bjergegade 11C, Vandkanten

Stengade 18B, Louis Nielsen

Stengade 34A, Silverline (smykkebutik)

Stengade 34C, Waze (dametøj-hatte)

Stengade 37, Sportmaster

Stengade 49A, E-Zig (e-cigaretter)

Svingelport 3, stuen Cafe Lagoni

Stjernegade 9B, Frelsens Hær

Stjernegade 11B, HL Mode


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Taktikken, der forhindrede katastrofe: - Vi skulle for alt i verden forhindre, at branden spredte sig til andre gamle huse

Annonce