Annonce
Navne

Verdenskunstnere flytter ind: - Vi har længe haft øje på præcis dette sted i Helsingør

- Vi glæder os meget til at indrette de nye lokaler på Stengade i Helsingør, hvor vi vil give besøgende en helt speciel sanseoplevelse, fortæller ejerne af den verdenskendte kunsthåndværker-virksomhed Egeværk, Mette Bentzen og Lasse Kristensen. Deres produktion og galleri fortsætter som hidtil på Industrivej i Helsingør. Foto: Privat.
- Vi har meget travlt, for vi kan mærke, at de gallerier ude i verden, som vi udstiller i, langsomt er ved at åbne igen. Vi har invitationer ind i efteråret og vinteren allerede, siger Mette Bentzen, der sammen med Lasse Kristensen ejer Egeværk på Industrivej i Helsingør.

ERHVERV-KULTUR: - Hvis det her lokale bliver ledigt, så vil vi gerne flytte ind.

Kunsthåndværkerne og møbelsnedkerne Mette Bentzen og Lasse Kristensen har længe haft kig på præcis dette lokale på Stengade i Helsingør, hvor de nu udvider deres verdenskendte kunsthåndværker-virksomhed Egeværk med en signaturbutik i ejendommen Stengade 11B.

For et år siden flyttede de deres værksted og galleri fra Hundested til den 850 kvadratmeter store, lyse industrihal på Industrivej i Helsingør, der rummer både værksted og galleri.

Annonce

Kærligheden til træ

Med overtagelsen af lejemålet på Helsingørs travleste strøg ønsker kunsthåndværkerne at styrke visionen bag Egeværk. En vision, der er baseret på naturen, på kærligheden til naturmaterialet træ, på verdensklasse-håndværk og samarbejde. Egeværk har sine rødder solidt plantet i danske og skandinaviske landskaber, hvor inspirationen især hentes i den barske isvinter i Norge, Sverige og Island.

Annonce

Norden er inspirationskilden

- Vores hjerter er for træet. Vores inspiration ligger i det territorium, vi kommer fra. Når vi er ude til udstillinger i den store verden, kan vi jo mærke, at vi savner Norden og dét, vi kommer fra. Når vi finder nyt formsprog, så er det den nordiske natur, der er vores væsentligste inspiration. Derfor er vores udtryk så meget anderledes end de klassiske design, fortæller Mette Bentzen.


Vi har også et fokus på den situation, vores verden står i. Ikke fordi vi er helgener, der tror, at vi kan redde verden og klimaet. Men vi må godt tænke lidt over, at hvis vi alle genforelskede os i naturen, så ville det træde tydeligere frem i vores bevidsthed, at vi skal passe bedre på verden

Mette Bentzen, prisbelønnet kunsthåndværker og møbelsnedker og ejer af Egeværk.


Egeværk lægger også vægt på at kunne bidrage til Helsingørs store fokus på kulturen samtidig med, at kunsthåndværkerne har et udtalt ønske om at give deres gæster en usædvanlig oplevelse.

- Vi har også et fokus på den situation, vores verden står i. Ikke fordi vi er helgener, der tror, at vi kan redde verden og klimaet. Men vi må godt tænke lidt over, at hvis vi alle genforelskede os i naturen, så ville det træde tydeligere frem i vores bevidsthed, at vi skal passe bedre på verden.

Annonce

Når missionen lykkes

- Når vores kunder og gæster ser for eksempel nogle af vores ismøbler, så oplever vi tit, at der opstår en masse følelser. Vores møbler vækker minder fra barndommen.  Minder om at stå ved søen, høre isen knirke og give sig. Når vi oplever det, så bliver vi meget glade. Så er vores mission som kunsthåndværkere og møbelsnedkere lykkedes, siger Mette Bentzen.

Et eksempel på ismøbler fra kunsthåndværker-virksomheden Egeværk. Ice Shape Black hedder denne serie. Foto: Egeværk

Hun og Lasse Kristensen deler både deres fælles virksomhed Egeværk og privaten i en historisk ejendom i Gurre.

- Vi har længe haft kig på lokalerne på Stengade. Mine børn går til dans midt i byen og mens de danser, har vi gået rundt i byens hyggelige gader.  Det var sådan, vi fik øje på den her ejendom. Og pludselig var der en dag sat et skilt op med "til leje", så vi fik hurtigt travlt med at kontakte erhvervsmægler Steen Boldsen. Nu er det hele faldet på plads og vi har så mange ideer og glæder os, fortæller Mette Bentzen.

Annonce

En sansemæssig oplevelse

På Stengade kan gæster og kunder se frem til 174 kvadratmeter galleri og salg på fire forskudte plan. På hvert plan skal der skabes en udstilling med et særligt tema, som skaber en stærk sansemæssig oplevelse.

Udstillingen og formidlingen i Stengade-galleriet kommer til at ske i direkte on-line dialog med Egeværk Studio på Industrivej 12.

- Lasse og jeg vil fortsat mest være at finde i værkstedet på Industrivej og vi vil have to medarbejdere i forretningen på Stengade. Fra gallerier rundt omkring i verden har vi fået ideen til en direkte on-line kontakt, så vores gæster i butikken kan stille spørgsmål direkte til os på en ipad, der står i butikken, fortæller Mette Bentzen.

EGEVÆRK har værksted og udstilling på Industrivej i Helsingør. Om kort tid kan man også opleve Egeværk i en ny signaturbutik midt i Helsingør. Foto lars johannessen

Mens Egeværk har kunnet mærke konsekvenserne af coronakrisens nedlukninger af gallerier over hele verden, er der nu flere tegn på, at også denne del af det globale samfund er ved at genåbne. Og det skaber stor travlhed hos kunsthåndværkerne på Industrivej.

Annonce

Verden er ved at åbne

- Vi har travlt, for vi vil gerne have produceret så meget som muligt i forventning til genåbningen internationalt. Vi kan mærke, at det stille og roligt er ved at ske. Vi har netop været inviteret med til en udstilling i London, hvor der kom mange mennesker. Det var den første fysiske udstilling efter coronakrisen. Vi er nu booket op til udstillinger flere steder i verden ind i efteråret og vinteren.

Egeværk overtager lokalerne på Sengade 11B den 1. august og planlægger en officiel åbning den 21. august.

Hæder til Egeværk

Hæderslegat fra Peter, Ingrid and Ralph Hernoes almennyttige fond - 2021

Vinder af Design Adwards 2020 i kategorien Bedste kunsthåndværk

Snedkerprisen 2019 tildelt af Snedkerlauget i KBH

Collectors’ Choice Award 2019 ved Glass 47, USA

Mette Bentzen modtager sølvmedalje ved svendeprøve (højeste anerkendelse) 2010

Lasse Kristensen deltager ved World Skills i Japan 2007 i disciplin møbelsnedker

Lasse Kristensen vinder Skills Nordic 2006 i disciplin møbelsnedker

Lasse Kristensen vinder Skills Danmark i disciplin møbelsnedker

Lasse Kristensen modtager sølvmedalje ved svendeprøve (højeste anerkendelse) 2006

Annonce
Helsingør For abonnenter

Ikonisk strandvejsvilla med en festlig historie solgt: - Der har været holdt nogle vilde abegilder

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør For abonnenter

Benzinbiler forbudt: Her kommer de nye parkeringspladser til elbilerne

Helsingør For abonnenter

Rift om boliger gør køberne mindre kræsne: - Pludselig larmer Kystbanen ikke så meget

Helsingør

Varsel om forhøjet vandstand mandag morgen: - Kan føre til lokale kystnære oversvømmelser

Navne

Indian er blevet redet af tre generationer og sætter fortsat tempo på morgenturene i skoven: - Han er en god ven, der puffer til mig på dårlige dage

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Erhverv For abonnenter

Klar tale fra formand for erhvervs- og industriforening: 'Dybt foruroligende' sag bør ende i fyring

Navne

Når Thomas spiller Dronningen, får Trump høvl: - Hun er jo en fantastisk rolle og et fantastisk forbillede

Helsingør

Pludselig forsvandt et fast element på Kulturhavnen: Hvad er der blevet af den store 'affaldsfisk'?

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Helsingør

Hvad giver man et fyrskib i gave: En ganske særlig 115 år gammel grøn silkegave

Erhverv For abonnenter

Søren har knoklet i over 45 år, men får nej til tidlig pension: - Det er jo ikke for sjov, at man søger det her

Helsingør

Aleyna, Anton og Martine har testet tusindvis under pandemien: - Der er både sjove og ubehagelige oplevelser

Annonce