Annonce
Navne

Dronningen af Hornbæk fylder 60

Ilse Jacobsen elsker Hornbæk og har lige købt sin drømmevilla på samme vej, hvor hun har boet i årevis. Foto: Lars Johannessen.
Erhvervskvinden og iværksætteren knokler på trods alvorlig leddegigt.
Annonce

HORNBÆK: Dronningen af Hornbæk bliver Ilse Jacobsen kaldt. Fredag den 7. august fylder den aktive designer, erhvervskvinde og iværksætter 60 år.

Det er ikke mindst for gummistøvler med snørebånd og regnfrakker, at Ilse Jacobsen er blevet kendt. Virksomheden omsætter for et trecifret millionbeløb – blandt andet i udlandet.

Ilse Jacobsens hjerte ligger dog som altid i Hornbæk. Her blev den første butik åbnet i 1993, og virksomhedens hovedkvarter ligger fortsat i udkanten af byen ved Nordkysten, selv om Ilse Jacobsens produkter bliver solgt i mange lande.

"Når jeg holder foredrag… i New York iført "hængerøv og klipklapper", så fortæller jeg altid om, hvor privilegeret jeg er ved at bo et sted som Hornbæk med 5.000 mennesker, strand, hav, skov og frisk luft. Det er her, jeg finder al min inspiration. Efter fire dage i New York, hvor man bliver sort i næsen af forurening, så er det så dejligt at køre gennem Tikøb på vej hjem til Hornbæk og mærke den friske luft og pladsen", har Ilse Jacobsen fortalt i Helsingør Dagblad.

Annonce

Jeg glæder mig helt vildt

For nylig kunne Helsingør Dagblad oplyse, at Jacobsen har købt barndommens drømmevilla på Lochersvej i Hornbæk. Derfor har hun sat sin nuværende bolig på samme vej til salg.

”At dette huskøb er lykkedes, er et eksempel på, at jeg for så mange år siden satte mig et mål. Nu er det nået, og det hele giver mening. Cirklen er sluttet. Jeg glæder mig helt vildt til at renovere huset lige i den stil, jeg ser for mig. Lyst, enkelt og venligt. Jeg vil nyde hvert minut af det projekt. Jeg føler mig meget glad”, forklarede Jacobsen til avisen.

Ilse Jacobsen - blå bog

Ilse Rohde Jacobsen (født Rohde Olsen, 7. august 1960 i Hornbæk, er iværksætter, designer og grundlægger af Ilse Jacobsen Hornbæk samt forhenværende "løve" i DR-programmet Løvens Hule.

Uddannet fra Danmarks Forvaltningshøjskole, hvor hun studerede økonomi, jura og statskundskab.

1980: Arbejder i Arbejdsskadestyrelsen og driver i slutningen af 1980'erne en restaurant i Åls­gårde.

1993: Åbner sin første butik i Hornbæk.

2000: Lancerer sine gummistøvler. Herefter bliver kollektionen udvidet til at omfatte regntøj og senere også tøj og accessories.

2009: Etablerer sin første blomsterbutik sammen med blomsterdekoratør Lars Jon og hendes datter Natasha.

2012: Lancerer sit maritime mærke Cruize by Ilse Jacobsen.

2013: Åbner sit luksusspa Kurbadet by Ilse Jacobsen og lancerer sin egen spa- og skønhedsserie Ilse by Ilse Jacobsen.

Har siden 1987 været involveret som ejer, direktør og bestyrelsesmedlem i 17 forskellige danske virksomheder.

Er i øjeblikket aktiv i 13 virksomheder og besidder to direktørposter samt tre bestyrelsesposter.

Gift med Jesper Bo Jacobsen. Familien består desuden af Natasha Jacobsen og hunden Konrad.

Ambassadør for Gigtforeningen.

Aktiv i Dansk Røde Kors.

Annonce

Nye muligheder

Fredagens fødselar har knoklet siden barndommen – købmandsskabet gik i arv fra oldefaderen i Hornbæk, og Jacobsen har arbejdet som bager, mælkemand, grøntsagspusher og meget andet.Nu er det nået, og det hele giver mening. Cirklen er sluttet.

Ilse JacobsenVirksomheden Ilse Jacobsen har snart 30 års jubilæum, men har dog været ramt af et par kriser i de senere år – først massiv mediekritik af arbejdsmiljøet og ledelsen i virksomheden og senest coronaen.

”Krisen åbner for nye muligheder, hvis man vil se dem. Også selv om tiderne lige nu er meget alvorlige. Og vi er her stadig. Også efter krisen. Det kan jeg mærke betyder noget for den tillid og loyalitet, som vores kunder viser os”, har Ilse Jacobsen sagt til Helsingør Dagblad.

"Efter fire dage i New York, hvor man bliver sort i næsen af forurening, så er det så dejligt at køre gennem Tikøb på vej hjem til Hornbæk og mærke den friske luft og pladsen", har Ilse Jacobsen sagt til Helsingør Dagblad. Foto: Lars Johannessen.

Ilse Jacobsen har medvirket i tv-programmet Løvens Hule. Hun har i Helsingør Dagblad fortalt åbent som den alvorlige leddegigt, hun lider af.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce