Annonce
Helsingør

Kystbane-bossen løber fra de fleste

Bjarne B. Jensen løber stadig for både HSOK og Jernbanens atletikklub. Privatfoto
Onsdag fylder Bjarne B. Jensen 60 år. På grund af corona må han holde sig i topform mindst et år endnu.
Annonce

HELSINGØR: Bjarne B. Jensen har løbet 29 marathonløb og skulle have rundet af med nummer 30 i Barcelona i marts i år, men så kom alle nedlukningerne.

- Det er udsat til 2021, og mon ikke det så bliver det sidste, siger han, for onsdag runder han de 60.

Bjarne B. Jensen har løbet, siden han var dreng og gik i skole i Marienlyst Allé og siden på Nordvestskolen, da den var helt ny og fin. Nu bor han i Nivå, men har i mange år været et kendt ansigt som togfører på Kystbanen og som initiativrig løber i HSOK.

Annonce

30 år i DSB

Efter værnepligten blev Bjarne konstabel, kom i Livgarden og blev sergeant, men så fandt han en pige fra Sønderjylland og fik job hos DSB i Padborg. Det varede dog kun i fem år, så flyttede han i 1992 til Nivå med sine to børn og blev togfører på Kystbanen.

- I dag er jeg personaleleder for alle de 50 danske og svenske togførere og togbetjente, der kører mellem Malmø og Helsingør, så jeg har oplevet alle ejerskifterne fra DSB First til DSB Øresund og tilbage til DSB i 2015, fortæller han.

Annonce

Fritiden i HSOK

Selv om Bjarne B. Jensen aldrig flyttede helt tilbage til Helsingør, har han lagt det meste af sin fritid i HSOK, Helsingør Ski- og Orienteringsklub. I 2012 fik han klubbens lederpris, og det var der mange grunde til:

Han har siddet i bestyrelsen og været formand for orienteringsafdelingen, han startede træning til marathon og halvmarathon, han fik genstartet ungdomsafdelingen, som Rolf Lund nu har overtaget - og så er der alle de løb, hvor han har gjort klubben ære ude omkring.

- Jeg har løbet marathon i New York, Hamburg, Berlin, Odense - mange flere, ja, også i Pukhet i Thailand i 32 graders varme, ler han. Under mere hjemlige himmelstrøg vandt han også en flot anden plads i det svære påskeløb i Jylland så sent som sidste forår.

Annonce

Endnu en formandspost

Fødselsdagen skulle have været med reception i klubgården ved Gl. Hellebækvej, men i stedet holder han nu åbent hus for løbekammeraterne hjemme i Nivå. Både dem fra HSOK og dem fra Jernbanens Atletik og Motion, hvor Bjarne B. Jensen for fire år siden tog over efter Carl Erik Hunderup, der havde været formand i 25 år.

Bjarne B. Jensen har stadig sin 84-årige mor i Helsingør, Bente Jensen, og børnene er kommet godt i vej. Louise er uddannet kok og har sit eget cateringfirma i Høje Taastrup, og Christian bor i Hørsholm og har to 7eleven-forretninger i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Taktikken, der forhindrede katastrofe: - Vi skulle for alt i verden forhindre, at branden spredte sig til andre gamle huse

Annonce