Annonce
Hornbæk

Lav skrald til is: Hold strandene rene og spis gode isvafler

Hornbæk Strand Og John Mogensen. Foto Lars Johannessen.
Nyt samarbejde mellem Livredningstjenesten Nordkysten, Hansen Is og Helsingør-virksomheden Maistic Bio Group.
Annonce
- Alle kan være med til at holde strandene rene - og spise is, siger John Mogensen, chef for Livredningstjenesten Nordsjælland, her på Hornbæk Strand. Foto Lars Johannessen.

HELSINGØR: Hvem vil ikke gerne have rene strande? Uden glasskår, som vi skærer tæerne på, eller engangsgrille, vi brænder os på, fordi de stadig er varme og ligger skjult i sandet.

Et nyt og utraditionelt samarbejde mellem Livredningstjenesten Nordkysten, Hansen Is og Helsingør-virksomheden Maistic Bio Group skal være med til at holde vores strande rene.

Alle kan være med, uanset om solen skinner eller regnen siler ned.


Der er ingen renovation, der kommer og rydder op på stranden, ligesom der er mange andre steder. Der er kun os selv

John Mogensen, chef for Livredningstjenesten Nordsjælland


Man henvender sig til strandens livredder på en af de nordsjællandske livredder-strande, får udleveret en plastfri bio-pose og samler skrald på stranden, hvorefter man bytter den fyldte skraldepose for et gavekort til en dejlig is.

- Der er ingen renovation, der kommer og rydder op på stranden, ligesom der er mange andre steder. Der er kun os selv. Vi super glade for, at Hansens Is går ind i kampen for rene strande. Det er os selv, der tager affaldet med. Og det er kun vores eget - dit og mit - ansvar, at strandene også er rene, når vi tager hjem igen, siger cheflivredder John Mogensen.

Der ligger masser af affald på vores strande. Det vil et nyt samarbejde nu råde bod på på en utraditionel måde.  Foto Lars Johannessen.

Hansens Is er en gammel familieforretning med rødder i Nordsjælland og en del af det nordsjællandske strandliv.

Strande, sommer og is hører sammen, og Hansens Is har nu kastet 1.000 is ind i kampen for rene strande på Nordsjælland.

Annonce

Vi gør os umage

- Vi sætter helt utrolig meget pris på at være en del af det nordsjællandske sommerlandskab, her føler vi os hjemme. Det er vigtigt, at vi alle gør os umage med at holde strandene rene og pæne. Med samarbejdet med Nordsjællands Livredningstjeneste og Maistic håber jeg, vi får ekstra rene strande i år, siger Anders Eibye Hansen, Hansen Is.

Også hos Maistic, der deltager i projektet med 1.000 plastik-fri skraldeposer, er man glade for at gøre en forskel og sætte fokus på miljø og rene strande.

- Børn elsker naturen og stranden, og her er en fantastisk ide, der på en hyggelig og simpel måde viser dem, at det er værdsat og vigtigt at passe på naturen ved at samle tabte sugerør og slikkepinde op. Som producent af plastfri hverdagsprodukter er vi med dette projekt med til at skabe opmærksomhed på plastproblemer og arbejde for mindre plast i verden, fortæller stifter og ejer af Helsingør-virksomheden Maistic, Heidi von Bülow.

Lav skrald til is

Hent en plastfri Maistic-pose hos livredderen på din strand.

Fyld posen med skrald og aflever den til livredderen.

Få et gavekort til en Hansens-vaffelis (med to kugler) i Livredningstjenestens hus på stranden.

Lav skrald til is er med til at sætte fokus på, at vi efterlader en masse skrald på stranden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce