Annonce
Helsingør

Mon Poul har fikset din gamle bil?

Poul Dahlgaard var blandt andet 33 år hos Kronborg Auto på Klostermosevej. Foto: Lars Johannessen.
Poul Dahlgaard Olesen klargjorde biler til salg, fra han var 14 til 69 år. Nu fylder han 75 og har stadig ikke sluppet bilerne.
Annonce

TIL LYKKE:  En ildebrand var skyld i, at Poul Dahlgaard Olesen endte i Nordsjælland, selv om han blev født på en gård ved Randers. Hele voksenlivet har han boet på Blomstermarken 11 i Espergærde og arbejdet med biler i Helsingør.

- Gården brændte, og mine forældre stod med fem børn og var ikke forsikret, så de måtte tage, hvad de kunne få. De blev begge ansat på teglværket i Nivå og kom senere til den militære klædefabrik i Usserød, fortæller han.

Poul gik allerede ud af skolen efter 7. klasse og fik en tjans som tankpasser i Hørsholm. Senere blev han aftenvagt hos Morris på Trækbanen i Helsingør og flyttede med ud på Fredericiavej. Svendebrev som automekaniker blev det også til.

- Jeg var hos Morris i atten år, men så gik chefen konkurs, og jeg fik straks job hos Kronborg Auto på Klostermosevej med klargøring af biler til salg og lidt andre opgaver med montering og service. Der var jeg i 33 år og skulle have sluttet med reception på min 70 års fødselsdag, men sådan skulle det ikke gå, beretter Poul Dahlgaard Olesen.


Gården brændte, og mine forældre stod med fem børn og var ikke forsikret, så de måtte tage, hvad de kunne få.


Annonce

Et skæbnesvangert fald

- Min kone Kirsten faldt om med en blodprop i hjernen på en motionstur på Strandvejen, så jeg havde ikke lyst til noget postyr. Hun sidder stadig i kørestol og kan ikke bevæge den venstre arm, så nu bor hun på plejehjemmet Strandhøj. Vi har boet her i Espergærde siden 1969, og på torsdag har vi været gift i 54 år. Det er dagen efter min 75 års fødselsdag.

Kirsten Olesen er oprindelig udlært som gartner, men fandt andre veje. Hun var først et par år hos den daværende Favør-købmand i Espergærde Centret og siden hos Triumph, hvor hun arbejdede med hulkort og edb i 30 år.

- Vores datter, Berit Hallengren, er gift og to sønner på 21 og 18 år. Martin er lige udlært på Rammelistefabrikken og er startet på Snedkeriet Hamlet. Thomas læser og arbejder i fritiden i kiosken hos Føtex i Helsingør.

Annonce

Apoteket og bededamen

Poul Dahlgaard Olesen har i mange år været medlem af Odd Fellow-loge 61 Øresund i Helsingør, og sammen med to logebrødre har han en turnus med at køre medicin ud for Stengades Apotek og filialen i Prøvestenscentret, lige som han også kører for "bededame" Bodil Sunds i Espergærde. Så helt sluppet bilerne har han ikke.

- Jeg er også med på Basseholdet i EIF Gymnastik hver søndag, og i svømmeklubben "Luk døren", som vi var nogle forældre, der startede for fyrre år siden, da min datter var lille.

Annonce

Til vinfest ved Rhinen

Næsten lige så længe har Poul Dahlgaard Olesen kørt et hold old boys-spillere til vinfest ved Rhinen, hvor hans faster bor med sin familie.

- Et par gange var vi omkring tyve, og tidligere spillede vi fodbold den halve nat, og vi fik hæderstegn af borgmesteren dernede, da vi var med for 25. gang. Nu er vi kun to tilbage, og festen var selvfølgelig aflyst i år.

Det er den også hjemme på Blomstermarken, men de, der dukker op på fødselsdagen onsdag, skal nok blive lukket ind - så må en af de andre ud gennem havedøren, tilføjer fødselaren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Espergærde

Dusinvis af blomster til minde om afdød elev: - Helt ubeskriveligt at et ungt menneske mister livet

Annonce