Annonce
Erhverv

Restauratør fik en god idé: Nu sælger Rebecca sittingsuits til hele verden

Midt i coronakrisen har Helsingør fået sit eget erhvervseventyr. Det er restauratør Rebecca Garde Johansen ( til venstre), Axelhus Bodega og Axelbar samt designer Vibe Johansson, der står bag den hurtigtvoksende virksomhed Sittingsuits. Foto: Jacob Top Møller
Restauratøren Rebecca Garde Johansen og designeren Vibe Johansson har sammen skabt et erhvervseventyr, der blev testet på Axeltorv i Helsingør, før de overdimensionerede soveposejakker nu er blevet et internationalt hit.

ERHVERV:  Ideen får de på en skiferie for tre år siden. De sidder på en restaurant oppe i bjergene i en pause fra skiløbet. Ideen optager dem så meget, så Rebecca Garde Johansen og hendes mand, Jimmy Garde Sørensen, snart drømmer om at føre ideen ud i virkeligheden på deres egne restauranter i Helsingør.

Da de kommer hjem, tager de fat i designer Vibe Johansson og sammen designer og udvikler Rebecca og Vibe 'The Sittingsuit'. De overdimensionerede soveposejakker bliver testet af på Rebecca Garde Johansen og Jimmy Garde Sørensens restauranter på Axeltorv i Helsingør, Axelhus Bodega.

Bæredygtigt fremstillet

I de bæredygtigt fremstillede suits kan man sidde udendørs i stort set al salgs vejr. Hvad enten man sidder på en café, ved havnen, i skoven, på museum eller hotel, ved vandet eller i alle andre former for udeliv hele året rundt.

Solodanser Ji Min Hong ved Det Kongelige Teater, i en hyldest til Dronningen, Foto: Astrid Elbo

Siden er det gået stærkt.  Midt i coronakrisen har Helsingør fået sit eget internationale erhvervseventyr.

- Jeg er simpelt hen så lykkelig og glad. Det er gået så stærkt og er blevet meget større, end vi kunne drømme om. Jeg er også ret stolt, for Sittingsuits er produceret af genbrugsplastflasker og certificerede materialer, fortæller Rebecca Garde Johansen.


Mit hjerte er i Helsingør og i vores restauranter, som vi driver. Derfor er jeg også så stolt over, at det er byen og vores virksomheder her, der danner grundlaget for Sittingsuits

Rebecca Garde Johansen, restauratør og iværksætter, Helsingør


Sittingsuits ApS blev lanceret i efteråret 2019. Da Danmarks genåbnede efter første coronabølge i foråret sidste år, stod virksomheden klar med helt nye tiltag i samarbejde med restauranter, hoteller, museer, sportsklubber, kulturinstitutioner - og Danmarks største bryggeri Carlsberg. I maj sidste år var virksomheden klar til at åbne den første fysiske butik i hjertet af København.

Annonce

Glæde og stolthed

- Mit hjerte er i Helsingør og i vores restauranter, som vi driver. Derfor er jeg også så stolt over, at det er byen og vores virksomheder her, der danner grundlaget for Sittingsuits. Jeg glæder mig over, at vi nu har løsningen til andre restauratører, der oplever, at deres gæster går hjem, fordi de fryser. Det problem kan nu løses.

En sittingsuit er designet til at holde dig varm i al slags vejr. Her er det en Daisy-suit, lavet i anledning af Dronningens fødselsdag og forårets komme. Foto: Jacob Top Møller


Min styrke er min selvindsigt, og man kan ikke gøre alting selv. Derfor lægger jeg vægt på at samarbejde med folk, der er eksperter på hver deres område. Vi løfter i flok. Og et nej er måske ikke altid et nej for mig. Jeg giver aldrig op og jeg nøjes ikke,

Rebecca Garde Johansen, restauratør og iværksætter, Helsingør


- Hvordan kom I videre fra den første spæde idé til nu at have en stor eksportvirksomhed?

- Èn ting er at få en god idé. Noget andet er at teame op med dem, der er dygtigere end én selv, de rigtige rådgivere, revisorer, advokater, designer, erhvervspsykolog og flere andre. Min styrke er min selvindsigt, og man kan ikke gøre alting selv. Derfor lægger jeg vægt på at samarbejde med folk, der er eksperter på hver deres område. Vi løfter i flok. Og et nej er måske ikke altid et nej for mig. Jeg giver aldrig op og jeg nøjes ikke, fortæller Rebecca Garde Johansen..

En hyldest til Dronningen

Virksomheden Sittingsuits har skabt en særlig hyldest til Dronning Margrethe i anledning af hendes fødselsdag. Det er en ganske særlig sittingsuit, der naturligvis hedder Daisy-Suit, limited Edition, som er blevet designet i anledning af Dronningens fødselsdag og forårets indtog.

Den bliver afsløret i den kommende weekend på sittingsuits.comsidst i april.

Virksomheden Sittingsuits lancerer i morgen, søndag, en ny Limited Edition edition i et kunst-samarbejde med billedkunstner Steen Berg Hansen.

Virksomheden planlægger flere kunst- samarbejder i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør For abonnenter

Folk står i kø for at købe luksus-lejligheder med Kronborg-udsigt: Klar til byggeri på omstridt grund

Helsingør

Det ny Hestemøllestræde: Så kan regnen bare komme

Annonce