Annonce
Debat

Læserbrev: 5G Rambøll målinger

Mark Landry fra Rambøll.Vandcenter Syd tester klimaarbejde i Skibhuskvarteret. Foto: Michael Bager

Læserbrev: 5G: Påviser Rambøll målinger, at 5G ikke er sundhedsskadeligt? Påstand fra debatindlæg om 5G: ”Undersøgelse foretaget af ingeniørfirmaet Rambøll frikender 5G og installationen i Helsingør for strålingsfare.”

Faktatjek: Ikke korrekt.

Rambøll målingerne påviser udelukkende, at de aktuelle målinger i Helsingør overholder de i Danmark anvendte officielle grænseværdier, som er fastsat tilbage i 1998. Det er ikke det samme som, at 5G frikendes for strålingsfare. Der er endnu meget få devices, der er tilkoblet 5G nettet, hvorfor målinger for nuværende slet ikke er repræsentative for det kommende strålingsniveau, som venter, når 5G nettet tages i brug for alvor.

Annonce

Grænseværdierne er fastsat af en privat NGO, ICNIRP, som er under indflydelse af teleindustrien ifølge juridiske, politiske og videnskabelige kritikere.


Valid forskning viser, at ICNIRP´s grænseværdier er fastsat på et niveau, som er 1,7 – 3,3 millioner gange højere end det niveau celler i planter, dyr og mennesker kan tåle.

Pernille Schriver


Ligeledes er det fra omfattende valid forskning påvist, at grænseværdierne udelukkende beskytter mennesker imod opvarmningseffekter i løbet af 6 minutters påvirkning fra én eneste strålingskilde. Der er ikke taget højde for, at vi anvender flere strålingskilder, at vi anvender strålingskilder i 24 timer i døgnet samt gennem hele livet. Faktisk påpeger Sundhedsstyrelsen selv, at langtidseffekterne endnu ikke er kortlagt.

Valid forskning viser, at ICNIRP´s grænseværdier er fastsat på et niveau, som er 1,7 – 3,3 millioner gange højere end det niveau celler i planter, dyr og mennesker kan tåle. Helsingørmålingerne viste et strålingsniveau på 0,19 procent af ICNIRP´s grænseværdier på 10.000.000 mikro Watt / m2.

0,19 procent af 10.000.000 mikro Watt/m2 = 19.000 mikro Watt/m2.

Forskning med fokus på biologiske effekter påviser, at celler reagerer på niveauer ved 3-6 mikro Watt/m2.

Derved viser Rambølls målinger, at den pågældende testmåling havde et niveau, som er 3200 - 6300 gange højere end valid forskning baseret på biologiske effekter påviser, at levende celler kan tåle.

Man kan vist godt tillade sig at konkludere, at Rambøll målingerne bestemt ikke frikender 5G for at være sundhedsskadeligt. Måske endda tværtimod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

En kikset familiefest eller en supersmitter i en fodboldkamp: Så tæt er dit sogn på at lukke

Annonce